maanantai 9. maaliskuuta 2015

Pariisissa.

Pakkasin tiistaina kimpsut ja kampsut ja lähdin kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Säätilanne taisi olla sateisen harmaa, mutta mieli oli aurinkoinen tulevasta reissusta. Pariisi -tuo jumalaisen kaunis kaupunki, jonka saisin nähdä ensimmäistä kertaa!
Pieni onnettomuus kävi heti lennon aluksi, sillä lentoemo kaatoi juomat housuilleni ja kirjani päälle, mutta hei, vahinkoja sattuu. Ei paljon harmittanut istua businessluokassa märillä housuilla ;)Alkuruokana tarjottiin poromoussea ja punajuurta. Moussea maistoin vain pikkiriikkisen, koska en halunnut viettää ensimmäistä iltaa Pariisissa kärsien vatsakivuista. Hyvää oli! Lentokoneruuaksi erinomaista!
Pääruuaksi tarjoiltiin herkullisen maukasta quinoaa, tomaattikastiketta, kanaa ja paksoita ratatouillen kera. Ensimmäistä kertaa nautin lentokoneruuasta! Finnair on hankkinut yhteistyökumppanikseen Royal Ravintolat Oy:n ja näin ollen saanut luotua uusia, herkullisia makuelämyksiä lennoille. Kannatan!


Saavuin Pariisiin illalla ja matkalla hotellille kiertelin ympäri kaupunkia nähtävyyksiä katsellen. Riemukaari oli ensimmäisenä vastaan tullut nähtävyys ja siitä jatkui matka kohti Eiffel-tornia. Eiffel -torniin syttyy välkehtivä valoshow aina tasatunnein ja se oli kyllä upea näky!Aamiaiseksi täytyi maistaa croissant ja pain au chocolat, muuten pysyin melko hyvin maidottomalla polulla.Louvressa vietin koko tiistaipäivän ja ai että, miten mahtavasti nähtävää siellä olikin! Koko museon kiertämiseen menee varmasti viikkoja tai kuukausia. Seuraavalla reissulla pääsen kiertämään taas uutta osiota. Kyseisen rakennuksen kokoa on vaikea kuvailla, sillä se on niin massiivinen. Rakastuin Pariisiin ja voisin muuttaa sinne vaikka heti ;)


Alla olevasta kuvasta saa hieman tarkemman käsityksen taideteosten massiivisuudesta.
Oli pakko ottaa lähikuvaa tästä taideteoksesta, sillä se muistuttaa erehdyttävän paljon rakasta serkkuani ;)


Kattoreliefit olivat upeita!


Louvressa on ihana kahvila nimeltään le cafe Richelieu, josta sai herkullista lohisalaattia ja sieni-parmesanrisottoa. Suosittelen kokeilemaan!

Hotelliin saavuttuani päätin rentoutua spa-osastolla raikkaan avocadosmoothien kera. Ai että, elämä on <3

Kaikki sen hetkinen hyvä loppuu aikanaan, jotta muilla kokemuksilla voisi taas rikastuttaa elämää. Lentopelkoni taitaa olla historiaa.


Matkallani tulin maistelleeksi klassista merianturaa, bouillabaisse:a, artisokkaa ja muita grillattuja kasviksia, marjoja, ihania tuorepuristettuja mehuja, inkivääriteetä, hedelmiä, perinteistä puuroa ja omelettia. Seuraavalla kerralla testilistalle pääsee joku kaupungin ihanista, perinteikkäistä ravintoloista. 

Sitä odotellessa, hippunen Pariisia takataskussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti