perjantai 30. tammikuuta 2015

Helppo ja muhkea Fetajuusto-pinaattipiiras.

Nyt on toimiva antibioottikuuri keuhkoputkentulehdukseen ja vointi on hieman parempi. Sen kunniaksi, tai no, oikeastaan siksi, etten jaksanut enää istua tietokoneella tai tuijottaa telkkaria, päätin leipoa pinaatti-fetajuustopiirakan.

Tähän on niinkin helppo ohje kuin:

1 kpl Pirkka ruistaikina (kauli irtopohjavuokaan)
pakastepinaattia reilu määrä (n. 500g)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
vähän sokeria sipulin karamellisointiin
pippuria ja himalajansuolaa

fetajuustoa 300g (laitoin 400g ja sitä tuli vähän liikaa makuuni)
kuohukermaa 4dl
kananmunia 3kpl

Kuutioi sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Lisää sekaan hieman sokeria ja anna sipulien karamellisoitua. Laita joukkoon pakastepinaatit ja paistinpannuun kansi päälle, jotta pinaatit sulavat. 

Anna nesteen höyrystyä pois ja kaulitse tällä välin valmistaikina. Asettele se irtopohjavuokaan ja reunojakin saa olla n.3cm, sillä piirakasta tulee muhkea ja mehevä. Mausta pinaattiseos pippurilla ja suolalla (huomioi, että fetajuusto on itsessään voimakassuolaista, joten älä liioittele suolan kanssa) ja kaada se sitten taikinan päälle. Ripottele pinnalle fetajuusto ja kaada päälle kananmuna-kermaseos. 

Paista uunissa 175´c n. 45 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja hyytynyt. Nauti höyryävän kuumana vihreän teen kera!


P1000467.jpg

P1000468.jpg

P1000469.jpg

P1000472.jpg

P1000473.jpg

P1000475.jpg

P1000476.jpg

P1000477.jpg

P1000478.jpg

Yksin kotona möllötellessä ei oikein huvittaisi kokata "vain itselleni", joten vein yläkerran naapureille iltapalaksi pari palaa piirakkaa. Kutsuin myös ystäväni kylään, joten hänelle on perjantaiksi työeväät tiedossa ;)


Julkaistu 18.12.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti