torstai 29. tammikuuta 2015

Syksyiset illat ja spelttiä pöytään.

Syksyssä parasta on kynttilöiden loisteessa vietetyt hämärtyvät illat, lehtien värjäytyminen keltaisesta punaiseen ja syksyn kirpeän raikas tuoksu.

DSC02380-normal.jpg

DSC02382-normal.jpg

DSC02383-normal.jpg

DSC02385-normal.jpg

DSC02386-normal.jpg

DSC02388-normal.jpg

Miesystäväni vanhemmat lahjoittivat meille naapurinsa onkiman kuhan. Voita pannuun, kala paistumaan ja raastettua sitruunankuorta, pippuria sekä suolaa pintaan. Lisukkeeksi paistettin herkkutatteja (voissa), valkosipulin, sipulin ja mausteiden kera. Spelttisuurimot pääsivät kypsymään suolalla maustettuun veteen ja loppujen lopuksi kypsyttyään, speltti pääsi herkkutattien kanssa samalle pannulle sekoittumaan yhtenäiseksi, maukkaaksi "spelttirisotoksi".

DSC02389-normal.jpg

DSC02390-normal.jpg

DSC02391-normal.jpg

DSC02392-normal.jpg

DSC02393-normal.jpg

Sunnuntain aamiainen koostui paahdetusta leivästä, pinaattimunakkaasta, auringonkukan siemenistä, kirsikkatomaatista ja ompusta.

DSC02399-normal.jpg

DSC02400-normal.jpg

DSC02401-normal.jpg

DSC02402-normal.jpg

Lounaaksi tehtiin yli jääneestä herkkutatti-spelttirisotosta loistava punajuuri-spelttipaistos. Kypsennettiin pannulla punajuuriviipaleita, sipulia, rosmariinia ja valkosipulia, kuohukermaa sekaan ja eiliset speltit joukkoon. Tuli todella herkullinen annos!


Julkaistu 28.9.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti